Anadolu Üniversitesi AÖF Sınavsız 2. Üniversite Ön Başvuruları

0
3468

Anadolu Üniversitesi, Sınavsız İkinci Üniversite için önbaşvuruları almaya başladı. Kimler başvurabilir: Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakülteler dışında yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler.

Ön Başvuru
Başvurular: 24 Nisan – 25 Ağustos 2017

Merak edilenler:

1. İkinci Üniversite kayıt türü ile fakültenize kayıt yaptırmak için hangi şartlara sahip olmam gerekmektedir?

Cevap: Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir lisans bölüm/programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları bölümlerden/programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi’nin açıköğretim sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans veya lisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler. Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir önlisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi’nin açıköğretim sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi’nin önlisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.

2. Örgün bir yükseköğretim bölümünde kayıtlıyım. İkinci Üniversite kayıt türüyle kayıt yaptırmak istiyorum, örgün öğrenim gördüğüm fakültede bu öğretim yılında kayıt yenileme işlemi yapmadım. Kayıtlar esnasında yükseköğretim programında kayıtlı olduğumu ancak kayıt yenilemediğimi gösteren bir belge kabul edilir mi? Ya da kayıt yenileme yapmam gerekli mi?

Cevap: Herhangi bir yükseköğretim programında kayıtlı olduğunuz ancak ilgili öğretim yılında kayıt yeniletmediğinizi belirten öğrenci durum belgesiyle kayıt yaptırabilirsiniz. Aktif öğrenci olmanız gerekmiyor.

3. Şuan örgün bir yükseköğretim programında kayıtlıyım. İkinci Üniversite kayıt türüyle fakültenize kayıt yaptıracağım. Örgün fakülteden kaydım silindiğinde fakültenizden de kaydım silinir mi? Bu durum fakültenizdeki kaydım için bir sorun teşkil eder mi?

Cevap: Fakültemize kayıt işleminizi gerçekleştirdikten sonra kayıtlı olduğunuz yükseköğretim programından kaydınızı sildirmenizde fakültemizce bir sakınca bulunmamaktadır.

4. Fakültenize İkinci Üniversite kayıt türüyle kayıt yaptırmak istiyorum. Kayıtlar esnasında askerlik durum belgesi getirmem gerekli mi?

Cevap: İkinci Üniversite kayıt türünde öğrencilerimizden askerlik durum belgesi istenmeyecektir.

5. Türk vatandaşıyım şuan yurt dışında yükseköğretimde kayıtlıyım. İkinci Üniversite kayıt türüyle fakültenize kayıt yaptırabilir miyim?

Cevap: Yurt dışındaki yükseköğretiminizden mezun olduktan sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan (YÖK) alacağınız denklik belgesiyle fakültemize kayıt yaptırabilirsiniz.

6. Örgün yükseköğretimde kayıtlıyım, aynı zamanda fakültenize de İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırdım. Örgün fakültemden kaydımı sildirdiğimde askerlik işlemlerim nasıl ve nereden yürütülecek?

Cevap: Örgün yükseköğretim yapan fakültenizden alacağınız kayıt silme yazısı ve askerlik şubenizden alacağınız askerlik tecil durumunuzu gösteren bir belge ile AÖF bürolarına başvurmanız gerekmektedir. Daha sonraki askerlik işlemlerinizi fakültemiz yürütecektir.

7. Şuan Kıbrıs Amerikan Üniversitesinde öğrenciyim. İkinci Üniversite kapsamında fakültenize kayıt yaptırabilir miyim?

Cevap: ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler Türkçe yazılmış öğrenci belgesiyle İkinci Üniversite kayıt türü ile fakültemize kayıt yaptırabilirler.

8. Meslek Yüksekokulu mezunuyum. İkinci Üniversite kapsamında 4 yıllık lisans bölümüne kayıt yaptırabilir miyim?

Cevap: Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir önlisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi’nin açıköğretim sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi’nin önlisans programlarından herhangi birine İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirler. Ancak, önlisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarının herhangi birine İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıramazlar.

9. Meslek Yüksekokulu mezunuyum. İkinci Üniversite kayıt türü ile fakültenize kayıt yaptırmam halinde askerlik işlemlerinden yararlanabiliyor muyum?

Cevap: İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırdığınız için askerlik işlemlerinden yararlanamazsınız.

10. Açıköğretim Fakültesi mezunuyum. İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırabilir miyim?

Cevap: Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birine okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirler.

11. Fakültenize İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırdığımda bir yükseköğretim kurumundan aldığım derslerden muaf olabilecek miyim?

Cevap:İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptıran öğrenciler; Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (I‒II), Türk Dili (I‒II), Yabancı Dil (I‒II) ve Temel Bilgi Teknolojileri (I‒II) dersleri için Ders Transferi ve Muafiyet işlemleri ilgili Fakülte tarafından belirlenen tarihler arasında yapılmaktadır.

12. Anadolu Üniversitesi dışında başka bir üniversitede uzaktan eğitim sistemiyle öğrenim görmekteyim. İkinci Üniversite kayıt türü ile fakültenize kayıt yaptırabilir miyim?

Cevap: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler.

13. Yabancı uyrukluyum, yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirildim. İkinci Üniversite kayıt türü ile fakültenize kayıt yaptırabilir miyim?

Cevap: Yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavı sonucunda bir yükseköğretim programında kayıtlı öğrenci olduğunuz için fakültemize de İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırabilirsiniz.

14. İkinci Üniversite kayıt türüyle kaydımı yaptırdığım bölümden/programdan kaydımı sildirdim. Ama şuan tekrar aynı bölüme kayıt yaptırmak istiyorum. İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırma hakkımı yitirdim mi?

Cevap: Herhangi bir örgün yükseköğretimde kayıtlı ya da yükseköğretim programından mezun durumdaysanız; İkinci Üniversite kayıt türü ile daha önce kaydınızı sildirdiğiniz bölüme kayıt yaptırmanızda bir sakınca yoktur.

15. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde halen kayıtlıyım. İkinci Üniversite kayıt türü ile başka bir bölüme/programa daha kayıt yaptırmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekmektedir.

Cevap: Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin herhangi bir lisans bölümünde veya önlisans programına halen kayıtlı olan öğrenciler İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıramaz. Çünkü Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde aynı anda iki programda okumak mümkün değildir. İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırabilmesi için halen kayıtlı olduğu bölümden/programdan mezun olması gerekmektedir.

Önbaşvuru yapmak için tıklayınız.

Bir yorum bırakın