Finlandiya Yabancı Hükümet Doktora Bursu Başvuruları

0
1336

MEB, yabancı hükümet bursları kategorisinde Finlandiya Hükümeti’nin belirlediği kontenjanın duyurusunu yapmıştır. Burs başvurunuzu sayfa altındaki linkten gerçekleştirebilirsiniz.

Finlandiya Hükümeti Doktora Bursu

Verilen Bursun Türü 10 Adet Doktora Düzeyinde Araştırma (3-9 Aylık)
İlk Başvuru Tarihi 15.12.2015
Son Başvuru Tarihi 15.02.2016
Mülakat Tarihi 22.02.2016

ÖZEL ŞARTLAR:

1-Burs doktora düzeyindeki çalışmalar için geçerlidir. Doktora sonrası ve yüksek lisans çalışmaları için uygun değildir.

2-Burslar, 3 ila 9 ay süreli olup tüm akademik branşları kapsamaktadır.

3-Fince, İsveççe veya İngilizce dillerinden birisini iyi derecede bildiğini gösteren dil belgesi (IELTS, TOEFL vb.)

olmalıdır.

4-Finlandiya´daki bir üniversite veya araştırma kurumundan kabul belgesi veya davet mektubu alınmalıdır.

5- Burs öncesinde Finlandiya’nın herhangi bir yükseköğretim kurumunda bir yıldan fazla bulunmuş olmamalıdır.

6-Aylık burs miktarı 1.500 Euro´dur.

7-Mülâkatta başarılı bulunan adaylar, tüm belgelerini bahsedilen dillerden birine çevirmeli ve onaylatmalıdır.

8-Mülâkatta başarılı bulunan adayların başvuruları, Finlandiya burs konseyi CİMO tarafından değerlendirilecektir.

9-Nihai karar CİMO tarafından verilecektir.

İhtiyaç duyulan diğer ek bilgilere ve başvuru formuna aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

http://www.studyinfinland.fi/tuition_and_scholarships/cimo_scholarships/finnish_government_scholarship_pool

finlandiya

MÜLÂKAT GÜNÜ ELDEN TESLİM EDİLECEK BELGELER 

a) Türkçe başvuru formunun bilgisayar çıktısı,

b) Yukarıdaki internet adresinden ulaştığınız imzalı başvuru formu,

c) Son diplomanızın onaylı örneği,

d) 2 adet tavsiye mektubu (Öğretim görevlilerinden veya amirlerinden),

e) Ayrıntılı çalışma/araştırma plânı (hedefi, çalışma planı, çalışma metodu, beklenen sonuçları içeren 2-5 sayfalık)

f) Özgeçmiş (CV),

g) Finlandiya’dan davet eden akademisyenin mektubu,

h) Dil sertifikası (yabancı dil seviye tespit sınavlarından en az C düzeyi almak veya % 100 İngilizce eğitim veren

bir üniversiteden mezun olmak gerekmektedir.)

i) Fotoğraf (1 adet)

*Yukarıdaki belgeler mülâkat saatinde komisyona elden teslim edilecektir. Ayrıca, bütün belgeler 3´er nüsha halinde

3 adet telli dosya içinde sunulmalıdır.

* Adaylar, Bakanlığımızdan başka bir çağrı beklemeden, açıklanan mülâkat tarihinde, saat 10.00´da, aşağıdaki

adreste hazır bulunacaklardır.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

Bir yorum bırakın